15e Regionale Orgeldag
Dwars door Zuid-Holland: Bodegraven, Leiderdorp, Warmond en Katwijk.

Voor de 15e keer organiseert de Stichting Orgelpromotie Zuid-Holland West de Regionale Orgeldag. Op zaterdag 20 mei rijdt een touringcar van de Koninklijke Beuk de deelnemers langs orgels in Bodegraven, Leiderdorp, Warmond en Katwijk. Opstapplaatsen voor de tocht zijn: Parkeerterrein t/o Groene Kerk in Oegstgeest en Leiden C.S. (voorzijde station).
Het eerste concert, na de welkomstkoffie, is in de Bethelkerk in Bodegraven. Het Reil-orgel in die kerk, mede opgebouwd uit historische onderdelen van andere orgels, werd in 2014 in gebruik genomen. Organist is vaste bespeler Hans Pors.
Daarna rijden we naar de Dorpskerk in Leiderdorp waar het Mitterreither-orgel (1781, gerestaureerd in 1976 door van Vulpen) wordt bespeeld door Jan Pieter Lanooy. In Leiderdorp gebruiken we de lunch. Vervolgens rijden we naar de PKN-Kerk (v/h Hervormde Kerk) in Warmond waar organist Hans de Jong (geboren en getogen in Warmond) het vorig jaar door Flentrop gerestaureerde Lohman-orgel uit 1842 zal bespelen. Op onze eerste Orgeldag in 2002 stond dit orgel ook op het programma, maar kenners zullen horen dat de restauratie het orgel goed heeft gedaan.
Voor het slotconcert gaan we naar de Nieuwe Kerk in Katwijk met zijn imposante Van den Heuvel-orgel (1983). Vaste organist Sjaak van Duijn zal voor een krachtig en aansprekend slotakkoord zorgen.

In de diverse kerken wordt, na een inleiding over orgel en kerk een concertje (ongeveer 30 minuten) gegeven door de hiervoor genoemde organisten. Na het laatste concert is het tijd voor napraten onder genot van een drankje en hapje, hopelijk op een zonnig terras in het Katwijkse. Bij minder mooi weer vinden we natuurlijk ergens onderdak.


Het tijdschema voor de Orgeldag is als volgt:

09.30     Vertrek bus vanaf  parkeerterrein t/o Groene Kerk in Oegstgeest (Haarlemmerweg)
10.00     Vertrek bus vanaf Leiden CS naar Bodegraven
10 30     Koffie met cake en kruidkoek
11.00     Introductie en bespeling Reil-orgel Bethelkerk door Hans Pors
11.45     Vertrek naar Leiderdorp
12.05     Introductie Mitterreither-orgel door Hans Vis en bespeling  door Jan Pieter Lanooy
12.50     Lunch in Restaurant De Hollandsche Tuyn tegenover de kerk
13.50     Vertrek naar PKN-kerk (v/h Hervormde Kerk) in Warmond
14.10     Introductie Lohman-orgel en bespeling door Hans de Jong
14.50     Vertrek naar Nieuwe Kerk Katwijk
15.15     Introductie Van den Heuvel-orgel en bespeling door Sjaak van Duijn
16.00     Afsluitende borrel
17.00     Vertrek bus naar Leiden CS
17.30     Aankomst  Leiden  CS
18.00     Aankomst parkeerterrein Groene Kerk


KOSTEN EN INSCHRIJVING:
De kosten van deze geheel verzorgde dag (inclusief busreis, koffie, lunch en borrel) bedragen € 55,- per persoon. Inschrijven kan tot 13 mei 2017 d.m.v. toesturen of mailen (kan ook via de site www.orgelzhwest.nl ) van het inschrijfformulier.

Klik hier voor het inschrijfformulier

 
© Copyright Orgelzhwest.nl - Sitemap - Design en website door: Web Revolutions